torsdag 29 april 2010

Inga poäng till något lag vid 0-0?

Svensk fotboll måste utvecklas och bli mer attraktiv för massorna igen. Det underlag som idag kallas gräs håller inte måttet. Vi vill ha en förlängning av säsongen då måste vi satsa på bra underlag. Att enbart förbättra planerna håller inte även om det är en bra start. Trovärdigheten måste tillbaka.

- Om man nu måste spela på gräs – varför håller man inte sig med en ”greenkeeper” som alla golfklubbar har som kan detta med gräs?
- Det måste vara slut med dinga agentaffärer, skattefusk och annat fuffens.
- Domarens standard måste stärkas. Det finns för många rättskippare nu som har för dålig känsla för själva spelet.
- Situationer som varit avgörande för lag eller enskild spelare som granskas i efterhand och har man tex filmat till sig en straff – en längre tids avstäning är då att väntas. En ”domstol, som skippar hyfsad rättvisa i efterhand alltså.
- Alla vill ha spänning. Vid en 0-0 match får inget av lagen några poäng. Då har man inget att förlora sista tio, man satsar framåt för mål! För gör man inget blir det ändå inga poäng! (Idén kom från en arbetskamrat)
- Vi har sett det i Brasilien. När det blir frispark, har domaren en färgspruta som han markerar var bollen skall ligga. Sedan stegar han upp, och färgar lite där muren skall stå. En stund efter frisparken gått försvinner färgen, perfekt!

Förövrigt var det underbart att se GAIS spela fotboll igår. Mot Häcken på Rambergsvallen gjorde laget en av sina bästa matcher på många år. Alla spelarna var bra, bäst var dock Richard Ekunde!!

Att sedan AIK och IFK förlorade idag gjorde inte omgången sämre!! Dessutom var det bra att Helsingborg vann – de behöver inte förlora förrän nästa omgång. Och för varje seger så närmar man sig en förlust!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar